Sari la conținut

24 într-o oră - 8 septembrie 2014

8 septembrie 2014. Corina Creţu va fi titularul portofoliului pentru Politici Regionale în noua Comisie Europeană. Informaţia a fost dezvăluită în urmă cu o oră, la Digi24, de jurnalistul Emil Hurezeanu. Noua componenţă a Comisiei Europene va fi anunţată, oficial, mâine, de şeful executivului de la Bruxelles, Jean Claude Junker.

Călin Popescu Tăriceanu strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Deocamdată i-a convins doar pe conservatori şi pe liberali reformatori. PSD încă oscilează, UDMR nici nu vrea să audă pentru că nu e momentul, iar PNL şi PDL cred că fostul premier vrea să îşi creeze un avantaj în cursa prezidenţială. Călin Popescu Tăriceanu are nevoie de semnăturile a o treime din numărul parlamentarilor, adică 182. Acum are doar 52. Şi mai are o problemă: calendarul anunţat de acesta nu se potriveşte cu prevederile Constituţiei. 

Victor Ponta ar câştiga primul tur la alegerile pentru Preşedinţia României, cu peste 41 de procente, arată un sondaj INSCOP Research, realizat la comanda ziarului Adevărul. Cel care ar intra în turul doi alături de premier este candidatul ACL, Klaus Iohannis, la o diferenţă de 12 procente. În al doilea tur, mai arată sondajul, Victor Ponta şi-ar adjudeca fotoliul de la Cotroceni. Datele sondajului mai arată şi că românii sunt decişi să meargă în număr mare la vot la acest scrutin. 

Pe aceeași temă