Sari la conținut

24 într-o oră - 9 decembrie 2014

9 decembrie 2014. Acord între Guvern şi FMI pentru un deficit de 1,83% din PIB, mai mare cu 0,4% decât ţinta declarată de executiv la startul negocierilor. Înţelegerea deblochează bugetul şi permite definitivarea proiectului care va fi depus vineri în Parlament. Premierul Victor Ponta spune că statul are bani să onoreze toate promisiunile din campania electorală, în valoare de 15 miliarde de lei. Nu vorbeşte însă despre investiţii.

Klaus Iohannis l-a depăşit la cota de încredere  pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cel care părea invincibil, potrivit sondajelor de opinie. Datele reies dintr-un sondaj INSCOP, comandat de Adevărul şi realizat după alegerile prezidenţiale. 

Veste rea pentru parlamentarii care vor să îşi rotunjească pensiile. Deputaţii aveau în plan să discute astăzi cu ministrul Muncii despre venituri suplimentare, de până la patru mii de lei pe lună, care să le răsplătească anii de muncă în Parlament. Doar că Rovana Plumb nu a mai sosit la întâlnire şi le-a transmis că Executivul nici nu vrea să audă de aşa ceva.