Sari la conținut

24 într-o oră - 9 octombrie 2014

9 octombrie 2014. Un nou episod în dosarul Lukoil. Astăzi, preşedintele Traian Băsescu a reacționat dur ca urmare a ameninţării ruşilor că vor închide rafinăria Petrotel. Şeful statului le transmite că România nu va accepta acest şantaj şi cere Guvernului să preia rafinăria, dacă Lukoil nu va relua producţia. Compania Lukoil este suspectată ca a adus un prejudiciu in valoare de 230 de milioane de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Război al declaraţiilor între CSM şi preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a reacţionat dur după ce unul dintre membrii CSM a cerut sesizarea inspecţiei judiciare în legătură cu declaraţiile pe care le-a făcut despre dosarul Microsoft. În timp ce magistratul acuză scurgeri de informaţii din ancheta penală, şeful statului spune că magistratul minte.

Elena Udrea le propune aspiranţilor la Preşedinţie să semneze un pact pentru Justiţie independentă. Candidatul PMP vrea ca toţi prezidenţiabilii să garanteze funcţionarea corectă a tuturor instituţiilor din domeniul Justiţiei şi să respingă orice amestec al politicului în pronunţarea sentinţelor. 

Klaus Iohannis propune reducerea TVA la 19%. Candidatul ACL crede că această măsură ar contribui la scăderea evaziunii fiscale. În 2010, guvernul condus de Emil Boc a decis creşterea TVA de la 19% la 24%.