Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 9 septembrie 2014

9 septembrie 2014. Cu mai puţin de o lună înainte de startul campaniei pentru prezidenţiale, liberalii primesc o lovitură de la judecători. Schimbările decise la congresul din vară, implicit alegerea lui Klaus Iohannis la şefia partidului, nu au fost validate de Tribunalul Bucuteşti. Cel care a contestat modificările este chiar un primar liberal. PNL a anunțat deja că va contesta decizia.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din acest an ar fi ofiţer sub acoperire. Şeful statului spune că ştie despre cine este vorba şi avertizează că ar fi gata să publice numele respectivului candidat, dacă, cităm, „acesta nu îşi va completa CV-ul”. Dezvăluirea ar urma să fie făcută, susţine preşedintele, abia după ce vor fi depuse toate candidaturile oficiale pentru preşedinţie.

Victor Ponta o ia uşor-uşor pe urmele lui Dan Şova. Comunitatea evreiască din România îl critică pe premier, iar un ONG l-a reclamat pentru discriminare după ce a comparat cele două mandate în care Traian Băsescu a fost preşedintele României cu regimul nazist. Este o greşeală politică de neacceptat şi un limbaj care nu poate fi agreat, spune Aurel Vainer, deputatul minorităţii evreieşti în Parlament.

Noul ambasador al Marii Britanii în România vine cu un mesaj dur din partea investitorilor britanici. Legislaţia din România nu ajută investitorii. Diplomatul spune că Guvernul de la Bucureşti abuzează de ordonanţe de urgenţă şi, din acest motiv, legislaţia devine instabilă şi neclară pentru cei care vor să investească în România. Un mesaj similar a venit şi din Statele Unite. Ieri, Hoyt Yee, asistentul adjunct al subsecretarului de Stat american declara că investitorii ocolesc România pentru că procesul legislativ nu este transparent.

Pe aceeași temă