Sari la conținut

Bonton - 8 martie 2015

8 martie 2015.  Într-o vreme în care pentru femei singura "carieră" acceptată era cea de mamă şi soţie iubitoare, câteva doamne educate şi curajoase au demonstrat că performanţa nu ţine cont de gen. Prima româncă arhitect, aviator sau cercetător în domeniul geriatriei, prima femeie din lume care a realizat o operaţie pe creier sau prima Miss a României.

Prima "Lady Chef" din sud-estul Europei este... o româncă din Braşov. Cornelia Ghişoi este maestru în arta culinară şi ar putea tapeta o bucătărie întreagă cu diplomele pe care le-a primit, de-a lungul timpului, în lumea întreagă. Urmăriţi chiar acum povestea unei femei puternice care a reuşit, prin muncă şi talent, să fie prima într-o breaslă dominată de... domni.

"Există viaţă şi dincolo de boală!", sunt cuvintele în care a crezut cu tărie o femeie care a învins, de curând, în lupta cu cancerul. Ana Moldovan şi-a câştigat, la 54 de ani, dreptul la un nou început şi a ştiut ce să facă cu el.

În România trăiesc peste 3 milioane de vârstnici, iar studiile arată că bătrânii României sunt şi cei mai nefericiţi din Europa, după cei bulgari.  Pentru că gradul de civilizaţie al unei ţări depinde şi de respectul pe care îl acordăm celor în vârstă, la Bonton începem seria unor reportaje despre oameni ale căror poveşti de viaţă sunt demne de o carte.