Sari la conținut

Business Club - 1 aprilie 2015

1 aprilie 2015. Apartamentele s-au scumpit în luna martie în toate oraşele mari. Chiar şi în Capitală, unde oferta foarte mare continuă să ţină preţurile sub nivelul de anul trecut. Cele mai spectaculoase creşteri de preţuri au fost în Cluj şi Timişoara, iar reluarea programului Prima Casă a încurajat scumpirile. 

Fondurile europene ţin cercetătorii români în ţară. Laserul de la Măgurele, construit cu finanţare de la Bruxelles, dă naştere unor programe de masterat pentru viitorii ingineri ai complexului de cercetare, care vor primi salarii de peste 1.000 de euro. Alţi cercetători primesc direct bani de la Uniunea Europeană, prin burse care îi ţin în laboratoarele universităţilor.

Recep Tayip Erdogan a venit la Bucureşti pentru a-i cere ţării noastre să simplifice birocraţia pentru turişti şi să susţină aderarea Turciei la Uniunea Europeană. Turcia este unul dintre cei mai mari parteneri economici ai României. Asta pentru că Turcia este o putere regională care a încercat să se pună bine cu toată lumea în ultima perioadă.