Sari la conținut

Business Club - 10 aprilie 2015

10 aprilie 2015. Comisia Europeană a ţinut foarte mult cont de nevoile marilor companii din România, îndeosebi a celor producătoare de maşini, atunci când a cerut schimbarea ordinii în care vor fi construite autostrăzile. Pe lângă Autostrada Sibiu-Piteşti, care a devenit prioritatea zero, printre autostrăzăile care vor fi construite primele se numără şi cea dinspre Craiova. Dar Moldova o să mai aştepte pentru o autostradă spre Vest. 

Toţi directorii Loteriei Române din ultimii zece ani vor fi audiaţi în dosarul jocurilor de noroc fără licenţă. Procurorii spun că Loteria a câştigat ilegal 130 de milioane de euro din păcănelele pe care le avea instalate în sucursalele sale şi care erau operate cu mai multe firme greceşti printr-un contract trecut la secret.

După ce a fost lovită puternic de prăbuşirea rublei, economia Rusiei este lovită acum de întărirea monedei naţionale. Preţul petrolului exprimat în ruble este la cel mai redus nivel din ultimii patru ani. Iar guvernul de la Moscova a pierdut singurul avantaj pe care îl avea din deprecierea monedei.