Sari la conținut

Business Club - 10 februarie 2015

10 februarie 2015. Veşti bune! Reţeaua de autostrăzi a României tocmai a crescut pe hârtie cu 650 de kilometri. S-a dublat în versiunea finală a Master Planului pe transport, care prevede ca până în 2030 să fie construiţi 1.300 de kilometri noi de autostradă. Vor fi trecuţi munţii atât între Piteşti şi Sibiu cât şi între Transilvania şi Moldova, iar turiştii străini vor putea ajunge pe Valea Prahovei direct de pe Aeroportul Otopeni. Asta, desigur, dacă toate aceste proiecte vor fi duse la bun sfârşit.

Viorel Hrebenciuc şi un controversat cetăţean american de origine română ar fi avut acces la aceleaşi conturi elveţiene secrete, spun jurnaliştii de la Rise care au scotocit prin documentele HSBC descoperite de jurnaliştii străini. Americanul ar fi fost implicat într-un dosar de fraudă, instrumentat în anii 90 de tânărul procuror Victor Ponta, care a ajuns între timp coleg de partid cu Viorel Hrebenciuc.

Grecia a încercat să joace tare cu FMI şi Comisia Europeană, dar nu i-a ieşit. Aşa că noul guvern de la Atena se gândeşte şi la o soluţie de compromis. Mai face câteva reforme cerute de troică, cu speranţa că vor fi de acord şi creditorii internaţionali să mai taie din datoria Greciei. Dar s-ar putea ca acum Troica să fie cea care joacă tare.