Sari la conținut

Business Club - 10 martie 2014

10 martie 2014. Ruperea USL i-ar putea aduce lui Radu Mazăre Portul Constanţa. Câtă vreme liberalii au avut ministerul Transporturilor au insistat ca portul, una dintre cele mai profitabile afaceri ale statului, să rămână cât mai aproape de guvern. Acum, noul şef al Transporturilor, Dan Şova spune că nu ar fi o catastrofă dacă portul ar fi controlat de Primăria Constanţa.

Unul din trei bancomate românești funcționează cu batrânul sistem de operare Windows XP care va fi pensionat de Microsoft luna viitoare. Cum băncile nu mai au timp sa instaleze softuri noi, din aprilie multe bancomate vor fi vulnerabile în fața hackerilor. Bancherii spun însă că riscuri au existat dintotdeauna.

Primarul Sorin Oprescu a negociat fără succes despăgubirea pe care Primăria Capitalei trebuie să i-o ofere omului de afaceri Costică Costanda în urma schimburilor de terenuri din Parcul Bordei și Satul Francez. Costanda a câștigat în instanță despagubiri de peste 160 de milioane de euro. Primăria a încercat și va încerca în continuare să-l convingă pe omul de afaceri să accepte doar 110 milioane.