Sari la conținut

Business Club - 11 februarie 2015

11 februarie 2015. Angajaţii Complexului Energetic Oltenia ameninţă cu proteste. Li se pregătesc concedieri şi tăieri de salarii. Situaţia mastodontului energetic de stat a fost unul dintre motivele de dispută ale Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional. Experţii fondului cereau o restructurare agresivă, guvernul vine cu una mai lentă, care însă nu rezolvă cu nimic problemele mari ale companiei.

Euro a ajuns astăzi la 4 lei şi 45 de bani după ce ministrul neamţ de finanţe nici nu a mai aşteptat finalul summitului Ecofin ca să respingă ideea restructurării datoriei greceşti. Orice propunere venită din partea guvernului de la Atena s-a lovit de un zid al Berlinului, iar aceste refuzuri au influenţat cursul de schimb.

Parcul auto al României ar trebui trimis la pensie. O maşină din cinci este mai bătrână de 20 de ani şi nici celelalte patru nu sunt prea tinere. Este dovada că toate legile şi programele de reînnoie a Parcului Auto nu au avut efect. Taxele de mediu nu au descurajat importul masiv de maşini la mâna a doua, iar Programul Rabla nu a scos din circulaţie suficiente hârburi.