Sari la conținut

Business Club - 11 mai 2015

11 mai 2015. Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu spune că i se pare straniu cum se comercializează lemnul în România. Chiriţoiu crede că ar putea fi o problemă faptul că Romsilva este atât autoritate forestieră cât şi vânzător de lemn. Iar atunci când vinde nu face licitaţie. Aceste declaraţii vin în condiţiile în care există suspiciuni şi pe achiziţia de lemn.

Mega Image şi-ar putea schimba patronul. Compania mamă din Belgia, Delhaize ar negocia o fuziune cu un rival de două ori mai mare din Olanda, Ahold. Ar lua naştere un gigant al comerţului, cu afaceri din România şi până în Statele Unite. Pe piaţa din ţara noastră fuziunea ar putea influenţa expansiunea agresivă a lanţului Mega Image.

Americanii le-au cerut serviciilor secrete din Germania să spioneze Siemens, au aflat jurnaliştii nemţi. În momentul în care au înaintat această cerere, americanii s-au temut că Siemens ar fi lucrat cu serviciile secrete din Rusia, cărora le-ar fi vândut tehnologie. Aceste dezvăluiri vin la câteva zile după ce, la presiunea opiniei publice,  spionii germani au redus colaborarea cu americanii.