Sari la conținut
News Alert

Business Club - 11 martie 2015

11 martie 2015. Ministerul Transporturilor pregăteşte scumpirea călătoriei cu metroul. Cartelele ar urma să coste cu 33% mai mult. În spatele acestei decizii este lipsa de bani de la Metrorex, care are de acoperit o gaură de zece milioane de euro. Cu ce ar lua în plus de la călători, ar reuşi să nu mai intre pe pierderi. 

Ratele câtorva milioane de clienţi ai băncilor ar putea fi micşorate după ce Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului a renunţat la o regulă internă care îi discrimina. De victoriile proceselor intentate băncilor după apariţia ordonanţei 50, puteau beneficia doar cei care au reclamat actele adiţionale din contractele de credit. Asta, deşi Uniunea Europeană a cerut ca deciziile să se aplice pentru toată lumea. 

China renunţă la filosofia planurilor cincinale şi încearcă să privească în ansamblu dezvoltarea economiei. Printr-o iniţiativă numită „Made in China 2025”, Beijingul pune la cale reconsolidarea industriei astfel încât firmele uriaşe controlate de stat să fie cu adevărat competitive la nivel global.