Sari la conținut

Business Club - 12 ianuarie 2015

12 ianuarie 2015. Autoritatea de supraveghere financiară va anunţa până în februarie o soluţie prin care poliţele RCA pentru tinerii responsabili să fie ieftinite. Aceştia plătesc de 4-5 ori mai mult decât şoferii cu vechime. Şi totuşi cei de la ASF nu au prea multe pârghii la dispoziţie. Pot să dea semnale, dar companiile de asigurări sunt cele care stabilesc tarifele.

România vrea să cumpere încă 12 avioane de luptă F-16 pe lângă cele 12 pe care deja le-a comandat. A doua escadrilă, la fel ca prima, va fi la mâna a doua. Şi va fi plătită din bugetul majorat al apărării. Prşedintele Klaus Iohannis şi liderii partidelor din parlament au căzut de acord ca din 2017 Bugetul Armatei să fie 2% din PIB.

Grecii vor să rămână în zona euro, dar s-ar putea să nu mai depindă de ei. Favorit să câştige alegerile de peste două săptămâni, partidul de extremă stânga Syiriza vrea renunţarea la austeritate şi chiar o iertare a datoriilor. În tot acest timp, Banca Centrală Europeană se pregăteşte să pornească tiparniţa, care ar putea dezamorsa aceste tensiuni.