Sari la conținut

Business Club - 13 iunie 2014

13 iunie 2014. 37 de parlamentari au semnat un proiect de lege care va permite defrişarea completă a pădurilor private dacă în locul lor vor fi construite pensiuni şi spaţii de agrement. Zece dintre semnatarii proiectului sunt chiar ei patroni de păduri şi susţin că această propunere ar încuraja turismul. Însă Ministerul Mediului nu este de aceeaşi părere.

În luna mai România a atras doar 86 de milioane de euro din fondurile europene. Ca să nu piardă banii care i-a fost puși la dispoziție în fostul  buget al Uniunii, țara noastră ar trebui să atragă lunar jumătate de miliard de euro. Au fost însă perioade întregi în care absorbția de fonduri europene a fost aproape zero.

Producătorul de mașini electrice Tesla renunță la brevetele de invenție, iar tehnologiile sale vor putea fi folosite gratuit de alte companii din întreaga lume. Este o deczie a fondatorului Tesla, Elon Musk, care vrea ca industria mașinilor electrice să colaboreze ca să învingă industria mașinilor convenționale pe carburanți.

Pe aceeași temă