Sari la conținut

Business Club - 13 octombrie 2014

13 octombrie 2014. Foarte rapid guvernul șterge orice beneficiu al reducerii CAS cu cinci puncte procentuale. Salariul minim este pus pe şine şi creşte într-un ritm mai ridicat decât cel de până acum. Va sări cu peste 8% la 975 de lei de la 1 ianuarie 2015.

Tichetele pentru programul Rabla 2014 s-au terminat. Cele 17 mii de vouchere au fost date în șase luni de la deschiderea programului de anul acesta. Oficialii Ministerului Mediului spun că este pentru prima dată când tichetele au fost epuizate cu o lună înainte de termenul de finalizare estimat inițial. 

Până la sfârşitul anului se va deschide și autostrada Nădlac-Arad însă cu jumătate de măsură. Doar maşinile mici vor avea voie să circule pe acolo nu şi TIR-urile. De data aceasta vina este pusă în cârca constructorilor maghiari, care nu au reuşit să termine partea lor de autostradă. Dar vina este de fapt comună.

AB Inbev, producătorul de bere însetat după achiziţii are o nouă ţintă pe radar - Pepsi. Grupul şi-a făcut un renume din preluări şi în orice moment este gata să mai înghită o companie. Deşi nu s-au făcut paşi concreţi în direcţia Pepsi, se coace ceva, de fapt ca să păstrăm nota industriei, fermentează ceva. Dacă nu e Pepsi poate fi altceva sau altcineva.