Sari la conținut

Business Club - 14 aprilie 2015

14 aprilie 2015. Paştele a fost cu 10% mai bogat pentru hoteluri şi pensiuni, chiar dacă au fost ocupate doar 85% dintre camere. Ocuparea nu a fost completă şi pentru că anul acesta spaţiile de cazare au fost suplimentate. Însă vremea schimbătoare de la o zi la alta i-a făcut pe turişti să îşi facă rezervarea în ultima clipă. Abia când a ieşit soarele au ocupat pensiunile rurale şi staţiunile de munte. 

În România, relaţia dintre bănci şi populaţie este una rece. Oamenii se duc rar la bancă şi nu interacţionează cu ea nici pe internet. Mulţi se tem de serviciile financiare, alţii pur şi simplu nu au nevoie de ele. Iar unele produse nu sunt înţelese pe deplin de clienţi care fie ajung să plătească unele comisioane inutile, fie ajung supraîndatoraţi. 

Finlandezii de la Nokia sunt în negocieri avansate pentru preluarea francezilor de la Alcatel. După ce a vândut către Microsoft divizia de telefonie mobilă, Nokia a încasat suficienţi bani cât să îşi plănuiască reinventarea. Acum are nevoie de Alcatel pentru a ataca supremaţia suedezilor de la Microsoft pe piaţa echipamentelor de telecomunicaţii.