Sari la conținut

Business Club - 15 aprilie 2015

15 aprilie 2015. Bursa poate fi o variantă de finanţare pentru afacerile tinerilor informaticieni din România. Astăzi, Bittnet a devenit prima companie IT listată pe bursa de la Bucureşti. A fost un eveniment rar atât pentru piaţa de capital cât şi pentru industria IT din ţara noastră. Pentru că antreprenorii români cu idei caută de obicei bani în străinătate, pentru că acasă nu au suficiente oportunităţi.

Anul trecut au fost anulate 5% din totalul licitaţiilor publice desfăşurate prin sistemul electronic. Aceasta este cifra oficială, care ia în calcul greşelile tehnice şi problemele de organizare. Însă procentele înaintate de organizaţiile nonguvernamentale sunt mult mai mari. Acestea estimează că, de fapt, licitaţiile cu probleme sunt de patru ori mai multe.

Google riscă să primească o amendă de 6 miliarde de dolari din partea Comisiei Europene. Gigantul internetului este acuzat că și-a folosit popularitatea ca să își promoveze propriile produse. La rezultatele căutărilor online serviciile Google apăreau mult mai sus decât serviciile asemănătoare ale unor companii mai mici.