Sari la conținut

Business Club - 15 ianuarie 2015

15 ianuarie 2015. Francul a sărit în aer ieri. A fost o decizie neașteptată. Surpiză e puțin spus. De mai bine de trei ani, din toamna lui 2011 moneda elevețiană era legată de cursul euro la 1,2 franci. 

Ca să fluidizeze traficul în vestul Capitalei, primarul Sorin Oprescu vrea să construiască o şosea subterană de câţiva kilometri care să ajungă până la autostrada Bucureşti-Piteşti. Să nu cumva să aibă aceeaşi soartă ca autostrada suspendată pe care Oprescu a promis-o când a candidat prima oară la Primărie şi care oricum era un proiect cel puţin bizar. Despre tunel, primarul spune că şi-ar fi dorit să fie un drum de suprafaţă, dar exproprierile ar fi fost o bătaie de cap prea mare.

Exporturile de armament ale României s-au dublat în 2013. Țara noastră vinde miraliere, lunete, dar și componete navale, însă nu neapărat pentru cele mai dezvoltate armate ale lumii. Armamentul ajunge către țări din Europa, Africa sau Asia. Specialiștii în domeniu spun că puștile fabricate la Cugir sunt preferate de vânatorii americani sau cei germani și nu de soldații trupelor speciale.