Sari la conținut

Business Club - 15 septembrie 2014

15 septembrie 2014. Gazprom închide şi mai mult robinetul de gaze spre România. Livrările vor scădea cu 10% de mâine după ce vineri au scăzut de probă cu 5%. Ruşii pot să taie gazele definitiv, că România se va descurca, spun autorităţile de la Bucureşti, care, de fapt, îşi bazează optimismul pe o prăbuşire a industriilor consumatoare de energie.

Într-o ingenioasă formă de protest, piloţii Tarom s-au dat loviţi şi au dat peste cap traficul aerian intern. Au fost afectate zborurile dinspre şi înspre ţările vecine. Totul a pornit de la salariile mai mici pe care le primesc piloţii Tarom de pe avioanele ATR în comparaţie cu echipajele de pe avioanele Boeing şi Airbus ale companiei aeriene de stat.

Noul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko este acuzat de trădare după ce a acceptat amânarea punerii în aplicare a acordului cu Uniunea Europeană. Este o decizie luată la presiunile lui Vladimir Putin, care a ameninţat Kievul cu sancţiuni economice dure. Toate sacrificiile Ucrainei din ultimul an ar putea fi astfel în zadar.

Pe aceeași temă