Sari la conținut

Business Club - 16 aprilie 2015

16 aprilie 2015. Dacia va disponibiliza anul acesta 500 de angajaţi, au anunţat astăzi sindicaliştii fabricii de la Mioveni în timpul unui miting în care au cerut construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti. Direct vizat de protest, premierul Victor Ponta le-a spus angajaţilor de la Dacia să nu se mai ţină de mitinguri dacă vor să mai aibă un loc de muncă. Însă, disponibilizările s-ar putea să nu aibă nimic de-a face cu autostrada care aprinde spiritele atât de mult.

Un sobor de preoţi a binecuvântat pornirea unor lucrări la metroul bucureştean care ar fi trebuit să fie gata până acum. Săpăturile tronsonului dinspre Străuleşti al magistralei 4 de metrou au pornit abia astăzi. Noul termen de finalizare a lucrărilor este toamna anului viitor. Dacă va fi respectat, doar Dumnezeu ştie.

Apariţia ceasurilor inteligente va simplifica plăţile cu telefonul mobil în magazine. Teoretic sunt foarte sigure. Practic există şi riscuri. Deja au apărut fraude în sistemul de plăţi al celor de la Apple. Însă problemele nu sunt neapărat în telefoanele mobile cât sunt în sistemele informatice ale băncilor.