Sari la conținut

Business Club - 16 februarie 2015

16 februarie 2015. Autostrada de opt miliarde şi jumătate de euro dintre Comarnic şi Braşov ar putea costa, de fapt, doar un miliard de euro dacă ar fi făcută cu fonduri europene. Iar o mare parte din aceşti bani nici nu ar veni de la buget, ci de la Bruxelles. Guvernul stă cu ambele variante pe masă. Negociază în continuare cu firmele care au câştigat concesiunea, dar ia în calcul şi varianta mai ieftină pe bani europeni.

La finele anului trecut numai în capitală erau la vânzare locuinţe de un miliard de euro. Şi probabil că majoritatea sunt în continuare nevândute, pentru că cererea pe piaţa imobiliară nu prea ţine pasul cu oferta din ce în ce mai bogată. Au ajuns pe piaţă apartamente care pornesc de la câteva zeci de mii de euro şi sar bine de 100 de mii.

Programul Rabla va porni anul acesta mai devreme ca oricând şi va avea un buget cu o treime mai mare, a anunţat astăzi Ministerul Mediului. Numărul tichetelor valorice va creşte, iar valoarea bonusului pentru maşini electrice şi hibride se va tripla. Şi la fel ca în fiecare an, programul poate da naştere unor situaţii ciudate.