Sari la conținut

Business Club - 16 iunie 2015

16 iunie 2015. În ziua în care parlamentarii şi-au votat pensii occidentale, au fost publicate statistici care arată că nivelul de trai din România este penultimul din Europa şi la jumătate faţă de media Uniunii Europene. Şi nu este pur şi simplu o comparaţie a salariilor, ci sunt cifre ajustate la preţurile din ţara noastră.

România nu e în stare să construiască drumuri nici măcar când Uniunea Europeană îi dă bani. Din cauza lucrărilor întârziate 70% dintre proiectele de reabilitare a drumurilor naţionale riscă să piardă finanţarea europeană la finalul acestui an. În majoritatea cazurilor proiectele sunt terminate doar pe jumătate. Dar sunt şi şantiere pe care nu s-a lucrat deloc.

Industria frumuseţii e în plină luptă pentru teritoriu. 12 miliarde de dolari ar putea plăti Coty pentru a cumpăra 3 divizii ale procter and gamble. Acolo sunt mărci premium precum Dolce&Gabbana, Gucci, Hugo Boss sau Wella. În cursa pentru ele erau şi alţi giganţi precum Henkel sau Revlon, dar Coty a venit cu cei mai mulţi bani.

Pe aceeași temă