Sari la conținut

Business Club - 16 martie 2015

16 martie 2015. Cea mai mare companie privată de transport feroviar din România, Regiotrans, are de mâine activitatea suspendată pe termen nelimitat. Şi-a pierdut certificatul de siguranţă a traficului după ce autorităţile au descoperit defecţiuni tehnice la mai multe trenuri ale companiei. Coincidenţă sau nu, această decizie vine într-o perioadă în care cei de la Regiotrans sunt implicaţi într-un scandal de corupţie. 

Fuziunea dintre giganţii cimentului Lafarge şi Holcim, care urma să aibă efecte şi în România a fost suspendată în urma unei neînţelegeri în ultimul ceas. Elveţienii de la Holcim vor ceva mai mult decât conveniseră cu Lafarge în momentul în care cele două companii au bătut palma.

Se pregătesc negocieri dure între guvernul de la Kiev şi creditorii săi internaţionali. Ucraina le datorează aproape 20 de miliarde de dolari, dar nu vrea să îi plătească pe toţi. Cere o restructurare a datoriei asemănătoare cu cea primită de Grecia, a cărei situaţie a ajuns un precedent discutat, iată, şi în afara zonei euro.