Sari la conținut

Business Club - 17 iunie 2015

17 iunie 2015. România este pe ultimul loc la atragerea fondurilor europene, dar pe primul loc la suspiciuni de fraudă cu acei bani. Prezent la Bucureşti, un expert al investigatorilor de la Bruxelles avertizează că aceste suspiciuni afectează imaginea României. Dar sunt şi foarte costisitoare când fraudele blochează programe de miliarde. 

Mai puţin de 10% dintre magazinele online din România au sisteme integrate de vânzări. Ceea ce înseamnă că restul de 90% fie nu le arată clienţilor ce mărfuri sunt pe stoc, fie îi obligă să dea comenzi telefonice, fie nu le acceptă plata prin card. Vânzătorii riscă să îşi alunge clienţii, dar mulţi nu îşi permit sisteme complexe.

Moldova riscă să intre în incapacitate de plată în doar câteva săptămâni. Fondul Monetar Internaţional a întrerupt negocierile cu autorităţile de la Chişinău, iar Banca Mondială a întrerupt o finanţare de zeci de milioane de dolari. Neînţelegerile au pornit de la soarta băncilor moldoveneşti din care a fost furat un miliard de dolari.

Pe aceeași temă