Sari la conținut

Business Club - 18 iunie 2014

18 iunie 2014. Guvernul a aprobat majorarea sporurilor pentru angajaţii din armată, serviciile de informaţii şi penitenciare. Se vor vedea în salariile pe luna iulie, plătie în august. Însă cine, cât primeşte este greu de spus. Pentru că nu e vorba de sume clare ci de tot felul de coeficienţi calculaţi în funcţie de salariu minim pe economie. Care la rândul său va creşte.

Câteva zeci de mii de străini locuiesc în România. Unii au fugit de războaiele din ţările lor. Însă mulţi au venit aici să muncească sau să înveţe. În condiţiile în care natalitatea în România a ajuns la un minim record, imigranţii ar putea fi de mare ajutor pentru sistemul asigurărilor sociale. Iar mulţi dintre ei se străduiesc să devină cetăţeni români.

Marile companii se bucură atunci când produsele lor sunt contrafăcute. Înseamnă că sunt suficient de populare cât să se vândă bine şi în varianta originală. Pentru casele de modă, producătorii de haine sau de filme, pirateria poate fi un important studiu de piaţă. Şi ar fi oarecum inofensivă dacă nu ar reprezenta un paravan pentru infracţiuni mult mai grave.