Sari la conținut

Business Club - 18 martie 2015

18 martie 2015. Guvernul vrea să ofere garanţii de stat pentru conversia creditelor din frani elveţieni în lei. Băncile ar urma să acorde un discount de 15% la curs, iar statul ar urma să acopere o parte din risc. Este o formă de întrajutorare care le-ar putea mulţumi pe bănci, dar care s-ar putea să nu fie pe placul clienţilor.

Navetiştii care care călătoreau cu trenurile Regiotrans rămase fără licenţă de circulaţie, vor fi transportaţi de trenurile CFR Călători. Şi, dacă aveau abonament la Regiotrans nu vor mai trebui să îşi cumpere bilete la CFR. Iar până acum nu a fost anunţată modalitatea prin care operatorul privat va plăti compania feroviară de stat pentru transportul pasagerilor.

Pe lângă trenuri, pentru navetişti mai apare o variantă de transport. Dacă Uber vrea să concureze cu taximetriştii din Bucureşti, aplicaţia franceză BlaBlaCar îi va ajuta pe pasageri să găsească locuri libere în maşinile care călătoresc între localităţile din România. Şi şoferul şi pasagerul scapă astfel mai ieftin, pentru că împart costul benzinei.