Sari la conținut

Business Club - 18 noiembrie 2014

18 noiembrie 2014. Proiectul de buget pe 2015 trebuie să fie gata până la vizita delegaţiei FMI de peste două săptămâni. A fost amânat de alegerile prezidenţiale, care au redus şi mai mult spaţiul de manevră al Guvernului. Calcule diferite arată deficite diferite, toate greu de acoperit. Iar la presiunea creditorilor internaţionali se alătură şi presiunea opiniei publice.

Taxele și impozitele către Fisc vor putea fi plătite pe internet începând din luna martie. MasterCard a ajuns la o înțelegere cu Trezoreria Statului care va plăti și comisioanele bancare pentru fiecare sumă achitată de contribuabil. Urmează să încheie și VISA un acord. Iar ANAF-ul este obligat de acum să le ofere cât mai rapid contribuabililor acces la dosarele fiscale.

Producătorii de gadgeturi vor putea să folosească marca Nokia în schimbul unei taxe plătite finlandezilor. Este o modalitate prin care Nokia încearcă să își mențină numele viu după vânzarea diviziei de telefonie către americanii de la Microsoft. Însă această tranzacție a venit la pachet cu restricții care complică viața Nokia în următorii doi ani.