Sari la conținut

Business Club - 19 decembrie 2014

19 decembrie 2014. Veniturile bugetului pe 2015 sunt supraestimate cu peste jumătate de miliard de euro, avertizează Consiliul Fiscal, care crede că nici obiectivele de investiții nu vor fi atinse anul viitor. Prezent în parlament ca să îşi apere bugetul, premieul Victor Ponta a promis însă că toate țintelele vor fi atinse.

Grâul românesc l-ar putea înlocui pe cel rusesc pe pieţele internaţionale. Ca să nu intre într-o criză alimentară provocată de sancţiunile internaţionale, Rusia a început să îşi limiteze exporturile de grâu. Contractele ruşilor ar putea fi preluate de exportatorii români de cereale. Va fi însă foarte important şi preţul obţinut. 

Dacă vrea să piardă cât mai puţini bani europeni, România va trebui să se grăbească. La un summit desfăşurat rapid, şefii de stat ai UE au respins propunerea ţărilor est-europene de a prelungi cu un an perioada de contractare a fondurilor europene din precedentul buget. În plus au decis noi sancţiuni pentru Rusia şi au adoptat planul de investiţii al Europei.