Sari la conținut

Business Club - 19 ianuarie 2015

19 ianuarie 2015. 2014 a fost un an excelent pentru marca româneasca Dacia, dar un an îngrijorător pentru fabrica românească Dacia. La Mioveni, producţia a fost în scădere anul trecut. Cel puţin în primele 11 luni. Ceea ce înseamnă că uriaşa creştere de 20% a vânzărilor Dacia a fost asigurată de alte uzine. Îndeosebi de cea din Tanger. 

Vânzările de locuinţe vor creşte cu 5% anul acesta, arată o analiză optimistă a unei agenţii imobiliare. Piaţa s-a însănătoşit în anii de criză. Comportamentul cumpărătorului s-a îmbunătăţit. Nu se mai aruncă la locuinţe pe care nu şi le permite şi nu mai acceptă să cumpere apartamente din stadiul de groapă.

Cei mai bogaţi oameni ai lumii se pregătesc pentru conferinţa lor anuală de la Davos. Împreună controlează 48% din averea mondială. Iar, la anul ar putea ajunge să controleze peste jumătate din avuţia globală. Activiştii care luptă împotriva inechităţii sociale cer măsuri. Au fost ascultaţi de Barack Obama, care pregăteşte taxarea suplimentară a bogaţilor americani.