Sari la conținut

Business Club - 19 martie 2014

19 martie 2014. După ce s-au plâns atât de prețul energiei verzi cât și de prețul gazelor, marii industrași vor primi o mână de ajutor din partea guvernului. Săptămâna viitoare guvernul va anunța detaliile unui așa-numit pachet de stimulare a consumatorilor industriali. Este practic un ajutor de stat pentru patronii de fabrici, iar Comisia Europeană s-ar putea să nu fie prea încântată de acordarea sa.

Președintele Camerei de Comerț, Mihail Vlasov a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în vreme ce primea prima tranșă a unei mite de un milion de euro. Pentru acești bani Vlasov promitea să ajute o firmă să câștige o dispută comercială tranșată de Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț. Curte în care fiica lui Vlasov și alți apropiați de-ai săi au funcții importante.

Fabrica de ciocolată Poiana din Brașov va fi transformată în hotel după ce a fost cumpărată de lanțul de magazine Lidl. Producția de ciocolată a fost mutată de acolo în Bulgaria în urmă cu câțiva ani. În urmă au ramas doar hale goale și un teren foarte valoros. Este povestea multor fabrici din România care sunt darâmate de interesele imobiliare, dar nu mai sunt reconstruite nicăieri.