Sari la conținut

Business Club - 2 decembrie 2014

2 decembrie 2014. Cu experţii Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti, guvernul îşi pregăteşte bugetul pe anul viitor, dar şi remanierea. Va încerca să îi convingă pe cei de la FMI să accepte o creştere a deficitului, singura variantă prin care taxele pot fi lăsate aşa cum sunt. Cât despre remaniere, Călin Popescu Tăriceanu doreşte patru ministere. 

Dacă vezi achiziţia unei locuinţe ca pe o investiţie, este mai profitabil să cumperi o garsonieră în Iaşi decât în Bucureşti sau un apartament de trei camere în nordul capitalei decât în Centru. Sunt concluziile unui studiu care arată că unele investiţii în imobiliare pot fi recuperate destul de rapid.

Rusia renunţă la construirea gazoductului South Stream. Proiectul s-a împotmolit în Bulgaria, unde Comisia Europeană a reuşit să blocheze lucrările. Dar în luarea acestei decizii, care a fost anunţată de Putin în Tucia, a contat enorm şi lipsa de bani a Rusiei. Pentru Vladimir Putin moartea proiectului South Stream este una dintre cele mai mari înfrângeri de când e preşedinte al Rusiei.