Sari la conținut
News Alert

Business Club - 2 septembrie 2014

2 septembrie 2014. Contractul pentru paza metroului din Bucureşti va fi cu 50% mai scump, chiar dacă numărul de staţii a rămas neschimbat. Va fi atribuit în mod direct, ca toate contractele de pază semnate de Metrorex, mereu cu aceeaşi companie. Iar Curtea de Conturi a descoprit şi nereguli şi a acuzat regia de transport că le oferă paznicilor metroului mai mulţi bani decât sumele anunţate oficial.

Primăria Capitalei va cumpăra oale cu 200.000 de euro, la Craiova o grădiniţă a cumpărat două aragazuri şi o hotă la preţ de automobil, iar la Braşov şi Cluj toboganele şi aparatele de fitness în aer liber au preţ de apartament. Sunt cheltuieli publice exagerate, iar în unele cazuri chiar ilegale.

Rusia a început lucrările la conducta prin care va livra gaze în China. Pentru Gazprom, China s-ar putea dovedi un client extrem de important. Căci relația Moscovei cu Occidentul scapă de sub control. La telefon cu președintele Comisiei Europene, Vladimir Putin a spus că dacă vrea, Rusia poate sa ocupe Kievul în două săptămâni. Și nici aliații Kremlinului nu se simt în siguranță.

Pe aceeași temă