Sari la conținut
News Alert

Business Club - 20 aprilie 2015

20 aprilie 2015. România trebuie să se gândească bine dacă menţine 1 ianuarie 2019 ca termen pentru adoptarea monedei euro, spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Acesta avertizează că ţinta a devenit una foate ambiţioasă şi cu toate că România îndeplineşte criteriile tehnice de aderare la Zona Euro există încă riscul unor derapaje extrem de costisitoare.

România a încasat anul trecut 350 de milioane de euro din taxarea resurselor de petrol, gaze, cărbune sau ape minerale. Încasările sunt comparabile cu cele din anii trecuţi, pentru că ţara noastră are de multă vreme printre cele mai mici redevenţe din lume. Sistemul redevențelor modice ar fi trebuit să se schimbe anul acesta.

BMW testează ochelarii inteligenţi pentru şofat. Sunt dotaţi cu realitate augmentată şi îi permit şoferului să vadă prin caroserie. Însă BMW nu va păstra ochelarii doar pentru automobilele sale. Vrea să le vândă această tehnologie şi altor constructori auto. Interesaţi ar putea fi rivalii de la Mercedes, care la un moment dat voiau să aducă în maşini ochelarii asemănători dezvoltaţi de Google.