Sari la conținut

Business Club - 20 august 2014

20 august 2014. Austriecii de la Strabag vor controla în întregime hotelul Marriott din Bucureşti. Deja aveau pachetul majoritar de acţiuni, iar acum se pregătesc să cumpere pachetul de 35% deţinut de Bank of Cyprus. Pentru banca cipriotă este o nouă etapă în procesul de restructurare. Pentru Strabag va fi o tranzacţie complexă în care vor fi implicaţi mulţi bani. 

Statul vrea să cumpere de la Enel două dintre reţelele de electricitate pe care i le-a vândut la privatizare. Dacă vor accepta oferta statului, italienii vor rămâne cu a treia reţea de distribuţie nevândută. Cu cea mai mare şi mai scumpă. Iar ei vor să vândă tot, aşa că ar putea aştepta un cumpărător dispus să preia întreaga afacere Enel din România. O companie chineză ar fi deja interesată. 

Uniunea Europeană ar putea pierde până la 6,7 miliarde de euro din cauza embargoului rusesc al alimentelor. Nu pare o sumă mare, însă efortul nu este distribuit egal între ţările membre. Aşa că unele ţări vor resimţi efectul acestor sancţiuni mult mai tare decât altele. Şi peste 100.000 de europeni şi-ar putea pierde locul de muncă.