Sari la conținut

Business Club - 20 ianuarie 2015

20 ianuarie 2015. Greva de la Dacia a fost evitată. Cu toate că nu au primit majorările salariale pe care le-au cerut, sindicaliştii de la Mioveni par foarte mulţumiţi de rezultatul negocierilor. Au forţat mâna conducerii şi au încercat să vadă cât de mult este dispusă să ofere. Şi au aflat: 150 de lei în plus la salariul brut. Însă patronii francezi de la Renault nu vor uita prea curând negocierile dure din ultimele săptămâni.

Electroputere Craiova şi Astra Vagoane Arad s-au înscris la licitaţia pentru modernizarea trenurilor de metrou din Budapesta. Controlată de Gruia Stoica, Electroputere Reloc a lucrat cândva şi pentru metroul bucureştean. Asta se întâmpla înainte de privatizare. Astra, în schimb, ar fi vrut să lucreze cu Metrorex, dar ofertele sale nu s-au calificat niciodată. Acum îşi încearcă norocul la unguri.

Guvernul de la Londra îi acuză pe străini că se mută în Marea Britanie ca să încaseze ajutoare sociale dar, în acelaşi timp zeci de mii de cetăţeni britanici beneficiază de asistenţa socială din restul ţărilor europene. În nordul Europei sunt mult mai mulţi englezi care trăiesc din ajutoare decât numărul nordicilor care vin cu mâna întinsă în Marea Britanie.

Pe aceeași temă