Sari la conținut

Business Club - 21 aprilie 2015

21 aprilie 2015. Cererea mare de credite îngreunează desfăşurarea programului Prima Casă. Angajaţii Fondului de Garantare sunt copleşiţi de numărul uriaş de dosare pe care trebuie să le analizeze. Aşa că au ajuns să le recomande clienţilor şi vânzătorilor să încheie ante-contracte pe termen mai lung pentru a evita dispute pe acordarea avansului.

Indiferent de domeniul în care activează, companiile care investesc în cercetare ar putea primi o deducere de 50% din impozitul pe profit. Asta, după ce guvernul şi-a dat seama că inovaţia joacă un rol foarte important în dezvoltarea economiei. Dar, ca să poată acorda această subvenţie pentru cercetare în mod corect, statul are nevoie de mai mulţi inspectori.

Pentru Uniunea Europeană problema imigrației ilegale este o Cutie a Pandorei pe care trebuie să o deschidă. După naufragiul de zilele trecute în urma caruia câteva sute de imigranți africani și-au pierdut viața, Europa se pregătește să sporească numărul patrulelor din Mediterana, chiar dacă această masura ar putea aduce și mai mulți imigranți pe țărmurile sale.