Sari la conținut

Business Club - 21 iulie 2014

21 iulie 2014. Americanii de la General Motors spun că admiră modelul de afaceri al Dacia şi vor să îl imite. Vor să transforme Opel într-un producător de maşini ieftine care să concureze direct cu modelele care ies de pe poarta fabricii de la Mioveni. Însă cei de la General Motors s-ar putea să-şi fi dat seama prea târziu de popularitatea maşinilor la preţ redus. 

Deşi a descoperit un nou zăcământ de petrol în Marea Neagră, OMV Petrom nu a uitat nici de rezervele mari de gaze de acolo. Va săpa un nou puţ împreună cu americanii de la Exxon pentru a vedea cum poate scoate miliardele de metri cubi de gaz de sub apele maritime ale României.

Cu mai puţini bani ruseşti în visterie, Transnistria a intrat într-o criză economică severă. Salariile bugetarilor au fost tăiate, pensiile îngheţate, iar fabricile nu îşi mai pot vinde mărfurile în Ucraina şi Uniunea Europeană. Iar ajutorul rusesc pentru Tiraspol întârzie să sosească. Dar nu este foarte clar dacă Moscova şi-a luat mâna de pe Transnistria sau pur şi simplu nu mai are bani pentru ea.