Sari la conținut
News Alert

Business Club - 21 noiembrie 2014

21 noiembrie 2014. Procurorii anti-corupţie au reţinut-o pe alina Alina Bica, procurorul şef al DIICOT, într-un dosar în care sunt implicate mai multe persoane influente, inclusiv un parlamentar şi mai mulţi oameni de afaceri. Câteva zeci de milioane de euro ar fi pierdut statul din despăgubirile acordate pentru un teren a cărui valoare a fost umflată intenţionat.

Redevenţele petroliere ar putea fi înlocuite de o taxă pe profitul obţinut din exploatarea zăcămintelor. Această schimbare ar putea să vină sub forma unei ordonanţe de urgenţă care poate elimina multe dintre taxele plătite de companiile energetice din România. Însă noile redevenţe vor influenţa cel mai mult exploatările de gaze din Marea Neagră.

Volkswagen vrea să devină liderul pieţei auto şi va investi nu mai puţin de 86 de miliarde de euro ca să-şi atingă acest obiectiv. Nemţii vor să-i detroneze pe japonezii de la Toyota, aşa că vor să lanseze câteva zeci de modele noi, dotate cu tehnologii cât mai performante. Inclusiv fabricile Volkswagen vor fi modernizate.