Sari la conținut

Business Club - 22 ianuarie 2015

22 ianuarie 2015. Embargul impus de Rusia pe alimentele europene a dat naştere unui mare scandal de corupţie în România. Procurorii DNA suspectează că Toni Greblă, unul dintre judecătorii Curţii Constituţionale, a luat mită sub formă de cadouri scumpe de la o fermă. Ar fi ajutat-o să îşi falsifice actele de provenienţă a produselor astfel încat să aibă acces în continuare pe piaţa alimentară rusească.

Banca Centrală Europeană a făcut astăzi marele anunţ: porneşte în sfârşit tiparniţa. Va pompa în economie cel puţin 1.100 de miliarde de euro, în tranşe lunare de 60 de miliarde. Preşedintele BCE, Mario Draghi, este încrezător că această măsură va ridica preţurile din zona euro. Însă nu toţi economiştii îi împărtăşesc optimismul. 

Dacia şi compania sa mamă Renault sunt constructorii auto cu cele mai mari creşteri ale vânzărilor pe piaţa auto europeană de anul trecut. Numărul automobilelor Dacia vândute în Europa a fost cu un sfert mai mare în 2014 faţă de 2013. Dacia Logan a avut din nou un an bun, după ce şoferii începuseră să prefere modele puţin mai scupe, precum Duster sau Sandero.