Sari la conținut

Business Club - 22 octombrie 2014

22 octombrie 2014. Guvernul vrea să atragă în ultimele două luni ale anului mai mulţi bani decât a atras în primele zece. Speră să ajungă la un grad de absorbţie de 50% anul acesta şi de 80% anul viitor. Însă experienţele trecutului, când România abia a reuşit să ia o treime din banii puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană, arată că noile obiective ar putea fi unele fanteziste.

Ford lucrează cu Universităţile din România pentru pregătirea viitorilor ingineri ai fabricii de maşini de la Craiova. Vor fi angajaţi în momentul în care, pe lângă B-Max va fi produs acolo un al doilea model, dar şi mai multe tipuri de motoare. Acest plan a fost anunţat cihar de şeful companiei americane.

În lume a izbucnit un nou război al valutelor. Cu excepţia Statelor Unite toate economiile importante ale lumii încearcă să aibă monede cât mai slabe. Iar micile economii sunt forţate să intre şi ele în această horă dacă nu vor să aibă probleme. Armele folosite sunt aceleaşi ca la precedentul război valutar. Obiectivele sunt însă altele.