Sari la conținut

Business Club - 23 februarie 2015

23 februarie 2015. Deşi se numără printre companiile de stat pentru care FMI a cerut lichidarea, dacă nu, restructurarea, Complexul Energetic Oltenia a lăsat un contract de o sută de milioane de euro pe mâna unui SRL abia înfiinţat. SRL-ul a jucat rol de intermediar al unei comenzi venite din Serbia pentru cărbunele românesc, pe care Complexul Energetic Oltenia putea să îl livreze direct. 

În Europa, gazul de șist a fost de la bun început un miraj care începe să se risipească. Chevron a anunțat sâmbătă că pleacă din România. A oferit puține detalii, dar cel mai probabil nu a găsit suficiente rezerve subterane de gaze de șist cât să merite extragerea lor. România rămăsese ultima țară europeană în care americanii mai căutau această resursă neconvențională.

Clienții Volksbank vor plăti rate mai mici la împrumuturile în franci. Nu acum, ci peste câteva luni, când va fi dusă la bun sfârșit preluarea Volksbank de către Banca Transilvania. Nu va fi însă o soluție colectivă, ci Banca Transilvania va discuta pe rând cu fiecare client care are dificultăți la plata ratelor. Aceștia își vor putea converti creditele în lei și vor primi un discount.