Sari la conținut

Business Club - 24 noiembrie 2014

24 noiembrie 2014. Bugetul pe anul viitor va fi gata până la finalul acestei săptămâni a anunţat ministrul delegat Darius Vâlcov. Şi, dacă reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Fondului Monerar Internaţional îşi vor da acordul, va ajunge în parlament pe 10 decembrie. În noul buget nu vor fi prinse creşteri de taxe, promit reprezentanţii Guvernului.

Ecomomia României ar putea pierde între 12 și 17 miliarde de euro în următorii zece ani din cauza subfinanțării sistemului de învățământ, avertizează Unicef. Cheltueilile cu educația în țara noastră sunt mult sub cele din restul Uniunii Europene, iar 40% dintre tinerii care vor reprezenta forța de muncă au probleme cu cititul, scrisul și socotitul. Nu este prea târziu ca această situație să fie schimbată.

Prețul petrolului ar putea coborî pâna la 60 de dolari pe baril dacă țările cartelului OPEC nu vor tăia producția după întâlnirea pe care o vor avea joi la Viena. Rusia ar avea astfel și mai tare de suferit după ce ieftinirea petrolului a pus-o deja într-o situație periculoasă. Chiar și la actuala cotație a barilului, rușii tot ar pierde 100 de miliarde de dolari.