Sari la conținut

Business Club - 24 octombrie 2014

24 octombrie 2014. Mii de locuinţe ale clienţilor executaţi silit sunt scoase la vânzare de bănci la jumătate de preţ. Iar în cazuri extreme, o locuinţă poate fi cumpărată şi cu câteva sute de euro. Cele mai multe sunt oferite de băncile care în anii de boom dădeau prea uşor credite ipotecare. Acum încearcă să recupereze măcar o parte din suma împrumutată.

Vânzările lactatelor românenşti s-au prăbuşit în ultimele două luni, însă preţul lor rămâne neschimbat. Decât să vândă mai ieftin, procesatorii preferă să vândă mai puţin şi să producă pe stoc. Asta în vreme ce piaţa este acaparată de lactatele europene ieftine care nu au mai putut intra pe piaţa din Rusia.

Turcia, administraţia kudă din Irak şi regimul sirian al lui Bashar Al Assad au cumăpărat petrol de la duşmanul lor comum, gruparea jihadistă Statul Islamic, acuză Statele Unite. S-ar fi ajuns în situaţia ciudată în care turcii, kurzii şi sirienii luptă cu militanţii islamşti, dar, în acelaşi timp fac afaceri cu ei pentru un profit comun.