Sari la conținut

Business Club - 25 august 2014

25 august 2014. George Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în Dosarul Loteria 1. A fost găsit vinovat pentru acelaşi tip de evaziune fiscală din cauza căreia deja se află în spatele gratiilor. Însă faptele condamnate astăzi nu ar fi avut niciodată loc fără evenimentele dintr-un dosar mult mai greu care încă nu şi-a găsit soluţionarea.

Romavia, fosta companie aeriană a demnitarilor, a intrat oficial în faliment după ce a fost transformată într-o regie autonomă care mai avea doar o singură activitate: generarea de pierderi la bugetul statului. Toate bunurile şi proprietăţile Romavia vor fi seschestrate şi valorificate pentru plata datoriilor uriaşe către stat şi către bănci.

Cursul a intrat astăzi sub 4,4 lei pentru un euro după întâlnirea dintre preşedintele BCE, Mario Draghi, şi mai mulți șefi de bănci centrale. Inspirat de cadrul american în care s-au purtat discuţiile, Draghi a dat de înţeles că ar fi dispus să folosească inclusiv tiparniţa de bani dacă preţurile nu vor creşte suficient de mult în zona euro.