Sari la conținut

Business Club - 25 februarie 2015

25 februarie 2015. Fără să ştie, populaţia este cel mai mare finanţator ai deficitului de stat. Fiecare leu depozitat în bancă sau cotizat la sistemul privat de pensii poate fi folosit pentru finanţarea datoriei publice. Iar România este țara din Uniunea Europeană în care băncile locale au cea mai mare expunere pe datoria statului.

Prigoniţi prin toată Europa, americanii de la Uber şi-au adus în sfârşit în Bucureşti aplicaţia care îi permite oricărui şofer să transporte, contra-cost, pasageri. Tariful este identic cu cel al majorităţii companiilor de Taxi din Capitală, un leu şi 39 de bani pe kilometru. Uber practică de obicei tarife mai mici decât companiile de taxi, dar în Bucureşti nu îşi permite.

Biocarburanții care au scumpit benzina în ultimii ani sub pretextul protejării mediului sunt de fapt, răi cu natura. Acum a înţeles şi Uniunea Europeană, care după ce a promovat culturile de plante din care sunt produşi biocarburanţii, cere acum limitarea lor. Dar vrea în schimb ca energia să fie produsă mai mult din rumeguş şi gunoaie.