Sari la conținut

Business Club - 26 ianuarie 2015

26 ianuarie 2015. Înaintea unei noi vizite la Bucureşti, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional s-au declarat profund îngrijoraţi de proiectul de lege al falimentului personal. FMI ia din nou partea băncilor şi cere un studiu de impact înaintea adoptării legii care le va permite clienţilor să îşi declare incapacitatea de plată a ratelor la credit. Un studiu de impact a cerut şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Partidul de extremă stânga Syriza a câştigat ieri alegerile parlamentare din Grecia, iar liderul său, Alexis Tsipras a fost numit astăzi în funcţia de premier. Promite renunţarea la austeritate şi renegocierea acordurilor cu FMI şi UE. Pentru Grecia ar putea fi reeditarea unei istorii recente, când un premier cu viziuni radicale s-a dovedit a fi de fapt, un reformator.

OMV, compania mamă a Petrom, ar putea reveni pe mâna statului austriac. Fondul de investiţii al emiratului Abu Dhabi ar putea renunţa la participaţia de 25% pe care o are la OMV după ce guvernul de la Viena a crescut controlul asupra companiei. De curând se vehicula că ruşii de la Gazprom ar fi fost interesaţi de acel pachet.