Sari la conținut

Business Club - 26 noiembrie 2014

26 noiembrie 2014. Statul s-ar putea împrumuta în curând direct de la populaţie. Guvernul a publicat deja un proiect de hotărâre prin care persoanele fizice să aibă din nou acces la piaţa titlurilor de stat. Sunt cele mai sigure investiţii, dar pentru sumele mici s-ar putea ca băncile să poată concura cu statul pentru atragerea banilor.

Banca Transilvania ar putea să preia clienţii Voksbank din România. Pe cei bun-platnici, căci Volkbank deja a renunţat la o mare parte dintre restanţieri. Aceasta a fost de fapt una dintre condiţiile ce trebuiau întrunite de banca austriacă în căutarea unui cumpărător. Pentru că nimeni nu ar fi vrut să preia şi activele neperformante.

Comisia Europeană a prezentat un plan de investiţii de 300 de miliarde de euro, iar o mare parte din această sumă ar urma să vină din mediul privat. Aceasta ar putea să fie alternativa la pornirea tiparniţei de euro de către BCE. Banii ar urma să fie pompaţi în economie sub forma investiţiilor. Există însă voci care spun că planul comisiei lui Junker are și puncte slabe.