Sari la conținut

Business Club - 27 ianuarie 2015

27 ianuarie 2015. Asociaţia marilor lanţuri de magazine este împotriva unui site care să le compare preţurile. Comercianţii spun că nu au fost consultaţi când s-a decis înfiinţarea acestei platforme pe care o consideră inutilă pentru consumator. Însă adevăratul motiv pentru care magazinele sunt împotriva acestui site ar putea fi altul: le-ar obliga să concureze mai mult între ele.

Doi foşti miniştri, Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, au fost condamnnaţi la închisoare cu executare pentru trădare în dosarul privatizărilor strategice. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de divulgarea unor secrete de stat care l-au ajutat pe un bulgar să le împartă clienţilor săi contracte de privatizare şi de consultanţă.

Arabia Saudită se pregăteşte să îşi exploateze propriile zăcăminte de petrol de şist. Poate părea o decizie ciudată în condiţiile în care mai au suficient petrol în zăcămintele convenţionale, uşor şi ieftin de exploatat. De fapt, saudiţii se pregătesc pentru viitor. Când vor mai avea la dispoziţie doar resursele din şisturi nu vor să depindă de tehnologia americanilor.