Sari la conținut

Business Club - 27 mai 2014

27 mai 2014. Poliţele RCA s-au scumpit cu 7% în primul trimestru al acestui an. Şi după scandalurile Astra Asigurări şi Carpatica Asig, tarifele nu pot merge decât în sus. Este efectul curăţării pieţei de poliţele slabe. Unele nu acopereau prea multe daune. Acum, că Autoritatea de Supraveghere Financiară pare să îşi facă treaba poliţele sunt mai bune, dar mai scumpe. 

Americanii de la Ford susţin că au găsit soluţia pentru problema vânzărilor slabe din Europa care au făcut ca fabrica auto din Craiova să nu funcţioneze la capacitate maximă. Vor încerca să ademenească şoferii maşinilor germane cu modele noi mai ieftine decât cele premium, dar aproape la fel de bune. Cine ştie? În urma acestei strategii poate fabrica din Craiova o să primească un model mai popular în producţie. 

În China se desfăşoară cel mai mare program Rabla din lume. Câteva milioane de maşini vechi vor fi scoase din circulaţie. Şi, la cât de mare este poluarea în oraşele chinezeşti, probabil că trimiterea rablelor la fier vechi nu va depinde de voinţa şoferilor ci de cea a Guvernului de la Beijing. S-ar putea totuşi să existe şi o compensaţie pentru cei rămaşi fără vechea maşină.