Sari la conținut

Business Club - 27 octombrie 2014

27 octombrie 2014. Guvernul promite să le creeze tinerilor 6.500 de locuri de muncă printr-un program pe care angajatorii îl privesc cu suspiciune. Salariile proaspeţilor aboslvenţi angajaţi până în martie anul viitor ar urma să fie subvenţionate o perioadă de stat. Însă companiile spun că mai bună ar fi o reducere de taxe.

Romgaz vrea să îşi facă un combinat chimic în care să transforme în îngrăşăminte gazele extrase din Marea Neagră. Materia primă ar fi ieftină, pentru că activitatea combinatului nu ar fi supusă reglementărilor de preţ. Însă, per total costurile unei astfel de fabrici ar putea fi mai mari decât estimările de moment.

Testul de stres al Băncii Centrale Europene a avut mulţi picaţi, care au luat însă examenul la sesiunea a doua. A fost descoperit deficit de capital la 25 de bănci. Însă, de la efectuarea testului, până la publicarea rezultatelor, cele mai multe deja îşi rezolvaseră problemele. Această testare ar trebui să readucă încrederea investitorilor în sistemul bancar european, deşi rămân voci care spun că examenul a fost prea uşor.